A salvat o fată de 26 de ani, vindecând-o de cancer la trahee

Sfântul Partenie din Lampsakos - Sfântul Vindecător al cancerului
Sfântul Partenie din Lampsakos - Sfântul Vindecător al cancerului

Este redată mai jos mărturia unei fete cu numele Stratoula, din Halkida, care la 26 de ani, în decembrie 1996, a fost atinsă de cancer. Ea relatează modul miraculos în care a scăpat de cancer. Această mărturie este preluată din cartea doamnei filolog Maria Meletiou-Makri: “UN SFÂNT DIN VECHIME VIU PRINTRE NOI – Sfântul Partenie din Lampsakos (Sfântul ocrotitor al bolnavilor de cancer)”, carte tipărită cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Părinte GALACTION, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, şi apărută la Editura Bunavestire, Bacău 2008.

„Când aveam 26 de ani, un test a arătat că am fost atinsă de o tumoare care distruge celulele din afara traheei. Medicii mi-au făcut o intervenţie, tăind o parte din trahee. După trei luni testul a arătat că m-am vindecat. Însă după câtva timp tumoarea a bătut din nou la uşă. Atunci am hotărât să-mi pun viaţa în mâinile Sfântului Partenie. Am postit 40 de zile, m-am spovedit, m-am împărtăşit şi citeam zilnic Paraclisul Sfântului Partenie. Chiar din prima zi am văzut în somn apărând de trei ori în faţa mea, pentru ca mai apoi să dispară, o icoană uriaşă a Sfântului Partenie. Era mare cât camera şi luminoasă. Atunci, trezindu-mă, am priceput că Sfântul mă ascultase şi că era lângă mine. Nu am încetat să fiu şi eu aproape de el. Când am repetat testul, răspunsul era negativ pentru tumoare şi rămăsese numai o simplă umflătură. Cu lacrimi în ochi am mulţumit Sfântului Partenie şi am hotărât să continui cu şi mai multă credinţă rugăciunile mele. Următorul examen a fost negativ în ceea ce priveşte natura malignă a cancerului şi nu mai era nici o umflătură. Toate acestea fără medicamente, fără doctori, fără tratamente dureroase şi chinuitoare pentru cancer, pe care le aplică doctorii în zilele noastre.

Acum îl am pe ocrotitorul meu deasupra patului şi o dată pe săptămână urc la mănăstire (la Sfânta Mănăstire Makrimallis) să mă închin şi să-i mulţumesc. La această strădanie a mea au ajutat cele două maici bătrâne ale mănăstirii, care, cu sfaturile şi cu înţelegerea lor, mi-au întărit sufletul ca să pot să mă rog cu mai multă putere şi m-au înarmat cu răbdare şi stăruinţă. Le mulţumesc.”

Maica Mariam de la Sfânta Mănăstire Makrimallis (aceasta este mănăstirea care adăposteşte cea mai mare parte a Capului Sfântului Partenie din Lampsakos – pentru a afla mai multe locuri care adăpostesc părţi din Sfintele sale Moaşte, vizitaţi pagina Despre Sfântul Partenie) mărturiseşte: „Cu adevărat, doamna Stratoula este perfect sănătoasă. Acum s-a şi căsătorit şi nu-şi uită niciodată făgăduinţa. O dată pe săptămână, ca semn de respect, iubire şi recunoştinţă faţă de Sfântul Partenie, urcă la mănăstirea noastră, îngenunchează în faţa Preacinstitului său Cap şi-i mulţumeşte pentru marele dar ce i l-a făcut.”

Reclame

Un gând despre „A salvat o fată de 26 de ani, vindecând-o de cancer la trahee

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s