Trăieşte în chip miraculos de doisprezece ani, datorită Sfântului Partenie din Lampsakos

Sfântul Partenie din Lampsakos, Sfântul Vindecător al cancerului
Sfântul Partenie din Lampsakos, Sfântul Vindecător al cancerului

Minunea prezentată în continuare este preluată din cartea doamnei filolog Maria Meletiou-Makri: “UN SFÂNT DIN VECHIME VIU PRINTRE NOI – Sfântul Partenie din Lampsakos (Sfântul ocrotitor al bolnavilor de cancer)”, carte tipărită cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Părinte GALACTION, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, şi apărută la Editura Bunavestire, Bacău 2008.

Doamna Iannula Voudouri, de 63 de ani, din Mitilini, care în anul 2000 (când a părut cartea în versiunea originală, în limba greacă) locuia în regiunea Kato Souli Marathonos, a fost atinsă de cancer la sân şi s-a operat urgent în 1987. În prima etapă a fost scoasă tumoarea malignă şi s-au început imediat razele şi şedinţele de chimioterapie timp de 7 luni. Răul însă, după cum a mărturisit ea însăşi, a înaintat şi a trebuit din nou să intre în operaţie, procedându-se la extirparea totală a sânului şi scoaterea a 32 de ganglioni. Doctorii au continuat razele şi chimioterapia, nefiind deloc optimişti. O mică speranţă de viaţă îi dădeau doamnei Iannula, mamă a doi copii. Chiar ea mărturiseşte: „Ah, boala aceasta l-a mâncat pe soţul meu, un om zdravăn, care de când a aflat de ea, nu a mai putut să se liniştească, nu a mai putut sta locului, vorbea tot timpul cu prietenii şi cunoscuţii despre boala mea şi uite că eu încă trăiesc..”.

În situaţia aceasta a ei, doamna Iannula se chinuia mult, a ajuns la epuizare, a suferit, a fost distrusă. În disperarea ei, a apelat la Sfânta Marina, pe care o considera protectoarea casei ei, întrucât şi în Mitilini, de când s-a născut a zărit Bisericuţa Sfintei Marina lângă casa ei, apoi tot lângă casa ei a găsit-o pe Sfânta Marina şi la Marathon.

Greu, tare greu trecea vremea; mereu pe la doctori şi, fireşte, cu speranţe puţine… până când şi doamna Iannula l-a întâlnit în faţa ei pe Sfântul Partenie, necunoscut ei până atunci.

Doamna Iannula are o proprietate mare la Marathon, unde obştea de maici de la Fundaţia Lyrios* a vrut să aşeze corturi pentru tabăra lor de copii. Au căutat în zonă şi au găsit proprietatea aceasta a doamnei Iannula foarte potrivită şi liniştită. Au căutat-o, au întâlnit-o şi au rugat-o să le cedeze lor această proprietate ca să-şi aşeze tabăra. Fiind un om foarte bun, doamna iannula i-a primit bucuroasă pe copii, iar Dumnezeu a răsplătit-o.

Trăieşte astăzi datorită acestei cunoştinţe cu Fundaţia Lyrios şi cu Sfântul Partenie din Lampsakos. A ajuns prietena Fundaţiei, le-a îndrăgit pe maici, urmărindu-le cum stau cu dragoste şi bunătate alături de copii, cum îi îngrijesc cu răbdare şi sacrificii, cum au grijă de ei mai mult decât o mamă de copiii săi.

Au emoţionat-o toate acestea, s-a dus alături de maici, le-a spus durerea ei şi a aflat şi ea iubire, sprijin, ajutor şi informaţii despre Sfântul Partenie din Lampsakos. Şi-a reconsiderat şi ideile pe care le avea, până să le cunoască, despre mănăstiri, monahism şi preoţi.

Odată, când Mâna Sfântului Partenie din Lampsakos – care se află la Mănăstirea Sfântului Ierarh Nicolae din Insula Andros – a fost găzduită la Fundaţia Lyrios, o maică a plecat de la Fundaţie şi s-a dus la Marathon şi a adus-o pe doamna Iannula bolnavă, ca să se închine la Sfintele Moaşte, făcând asupra ei Semnul Sfintei Cruci cu acestea. Era în primii ani ai bolii ei, când se simţea deprimată.

De atunci toate au început să se schimbe. Doamna Iannula a început să-l cheme în ajutor şi pe Sfântul Partenie, împreună cu draga ei Sfântă Marina, după ce a auzit de harul deosebit pe care îl are. Aşa s-a întărit, a prins puteri în trup, dar şi în suflet, şi trăieşte până astăzi, simţindu-se câteodată foarte bine, altă dată cu probleme, pe care însă le înfruntă cu medicii şi, mai ales, cu Marele Doctor – Sfântul Partenie, pe care, de fioecare dată când lucrurile se înrăutăţesc, îl invocă cu tărie, urcă la Bisericuţa lui şi îi făgăduieşte o Sfântă Liturghie.

Astfel, cu toate că doctorii îi vorbesc de ani de zile despre un mare chist malign la ficat, cu toate că de vreo 2-3 ori i s-a adunat apă la plămâni… cu toate că de atunci, de 12 ani, au încetat şedinţele de chimioterapie şi în ciuda previziunilor pesimiste ale doctorilor, trăieşte. Iar în ultima vreme a rărit şi medicamentele.

Maicile de la Fundaţia Lyrios o întâlnesc pe doamna Iannula de multe ori la casele copiilor, stând acolo şi dând ajutor, având grijă să facă ceva pentru copii, ceva ce le place îndeosebi, aşa cum ar face o bunică bună. Şi este plină de credinţă în Sfântul Partenie din Lampsakos, plină de convingere că n-o s-o lase, spună doctorii ce-or vrea!…

–––––––––––––-

* Fundaţia de copii Lyrios din Mati Attikis, Grecia, este o fundaţie care întreţine copii cu nevoi sociale: orfani, copii săraci şi cu părinţi divorţaţi. Aici copii sunt hrăniţi gratuit şi educaţi de maicile obştii Sfintei Mănăstiri a Sfintei Treimi, de care aparţine această fundaţie. Această fundaţie are o bisericuţă închinată Sfântului Partenie din Lampsakos, care a fost construită de domnul Stefanos Stefanou din Pireu, în semn de recunoştinţă faţă de Sfânt, pentru că i-a salvat viaţa şi l-a vindecat de cancer (puteţi afla mai multe amănunte despre acest caz cutremurător din pagina Sfântul Partenie vindecă cancerul la plămâni şi cancerul în metastază la intestin).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s