A vindecat complet cancerul în metastază la sân

Sfântul Partenie din Lampsakos - Sfântul Vindecător al cancerului
Sfântul Partenie din Lampsakos - Sfântul Vindecător al cancerului

Un alt caz de vindecare miraculoasă de cancer săvârşită de Marele Sfânt Partenie din Lampsakos a fost prezentat la postul de radio al Bisericii Greciei, în cadrul emisiunii „Minuni şi miracole”, în data de 11 februarie 1999. Acest caz este inclus şi în cartea doamnei filolog Maria Meletiou-Makri: “UN SFÂNT DIN VECHIME VIU PRINTRE NOI – Sfântul Partenie din Lampsakos (Sfântul ocrotitor al bolnavilor de cancer)”, carte tipărită cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Părinte GALACTION, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, şi apărută la Editura Bunavestire, Bacău 2008, de unde este preluat pentru a fi prezentat în continuare.

Doamna Vasiliki Mila, care locuieşte în cartierul Keratsinion din Pireu, a aflat în iunie 1998, în urma unor analize de specialitate, că a fost atinsă de boala blestemată a cancerului. Boala începuse de la o tumoare la subsuoară şi intrase în metastază. Medicii i-au declarat soţului doamnei Vasiliki că vor face tot ce le stă în putinţă, dar probabilităţile de a trăi pentru doamna Vasiliki sunt nule. Toată familia s-a aflat într-o situaţie disperată.

Doamna Vasiliki a intrat la Spitalul de Oncologie Metaxas din Pireu, unde a făcut analizele necesare. Operaţia a fost programată pe 30 iunie, într-o zi de joi.

Dar în acest moment a intervenit Sfântul Partenie din Lampsakos, fără ca cineva să-l cheme în ajutor. Familia doamnei Vasiliki era credincioasă şi în acel moment greu a cerut ajutorul lui Dumnezeu. Iar Dumnezeu le-a ascultat rugăciunile şi l-a trimis pe Sfântul Partenie, care a venit alături de familie într-un mod cutremurător. Sfântul Partenie s-a înfăţişat în aceeaşi seară, joi seara, cu o săptămână înainte de operaţie, la doi din membrii familiei, în mod diferit. L-au văzut în vis pe Sfânt viu soţul doamnei Vasiliki (domnul Iorgos) şi nora ei (Angheliki) – o fată care a fost crescută la Fundaţia Lyrios din Mati Attikis*.

În continuare este redată mărturia doamnei Angheliki (nora doamnei Vasiliki):

„Pe 23 iulie, cu câteva zile înainte să se opereze soacra mea, am văzut în somn că urcam la Lyrios spre Sfântul Partenie şi o ţineam de braţ pe o maică de la Fundaţia Lyrios. Erau şi copiii mei în urmă şi urcam să facem o slujbă. În faţă mergeau nişte maşini, iar în faţa maşinilor mergea un călugăr. M-am întors într-o parte şi am întrebat-o pe maică cine este călugărul şi mi-a spus că este preotul cel nou şi îl cheamă Partenie. Am ajuns la biserică şi a început slujba. Bătrânul a chemat-o pe soacra mea şi a pus-o în faţa bisericii, iar pe mine alături. Apoi a ridicat mâna şi a făcut de trei ori Semnul Crucii asupra ei şi i-a spus:”Nu te teme, ai să te faci bine!” . După aceea s-a întors spre mine şi mi-a spus: „Soacra ta se va face sănătoasă şi vreau să faceţi o slujbă şi să se împărtăşească soacra ta.”.”

Trebuie precizat că Angheliki ştia despre Sfântul Partenie de la Fundaţia de copii Lyrios (unde crescuse), dar socrul ei nu ştia nimic despre acest Sfânt, nici nu a văzut vreodată vreo icoană de-a lui, ca să-i cunoască chipul. Dar domnul Iorgos, înainte de a afla că soţia sa are cancer, se mai ducea uneori la Fundaţia Lyrios şi vedea Bisericuţa Sfântului Partenie, albă şi foarte frumoasă, căţărată pe un deal înalt, dar nu intrase niciodată înăuntru.

Domnul Iorgos a avut şi el un vis minunat, înainte de a fi operată soţia sa. În vis, se făcea că urca la deal, spre Fundaţia Lyrios, cu doamna Vasiliki şi cu copiii lor; în timp ce o ungea cu ulei în Semnul Sfintei Cruci pe soţia sa, vede un preot sprijinit de o coloană de afară a Bisericii Sfântului Partenie, care îi cheamă şi le zice: „Veniţi, vă aşteptam!”. Domnul Iorgos şi-a dat seama că preotul apărut în vis este chiar Sfântul Partenie deoarece era lângă bisericuţa închinată lui; mai mult decât atât, după ce a intrat în biserica de la Fundaţie, a văzut că Sfântul înfăţişat în icoane semăna perfect cu preotul care îi apăruse în vis.

Astfel Sfântul Partenie li s-a arătat viu în vis, vorbindu-le şi chemându-i la el. Prin urmare, domnul Iorgos s-a dus la spital vineri, peste măsură de bucuros şi strigând: „Vasiliki, nu te teme! Vasiliki, s-a făcut o minune! Scoală-te! S-a făcut o minune! Mergem la Sfântul care ne-a chemat!”. Doamna Vasiliki însă nu înţelegea mai nimic. Chiar în clipa aceea a ajuns şi doctorul cu o radiografie a sânului în mână. O radiografie pe care o aşteptau cu emoţie, pentru că ştiau că răul ajunsese şi acolo. Şi ce era ceea ce vedeau? Radiografia sânului era curată, fără urmă de tumoare, iar medicii nu mai găseau nimic prin palpare. Însuşi Sfântul Partenie îşi începuse minunea; „începuse” pentru că ştersese metastazele dimprejur, lăsând numai pentru medici tumoarea iniţială la subsuoară.  Nu se ştie de ce, poate pentru motive de învăţătură a lui Dumnezeu.

Aşadar, după apariţia Sfântului Partenie din Lampsakos, toate s-au schimbat. Toţi membrii familiei, care mai înainte erau cufundaţi în supărare şi deznădejde, simţiră o bucurie şi un optimism inexplicabil. Despre această bucurie şi nădejde mărturiseşte doamna Vasiliki:

„Înainte să-l vadă pe Sfânt soţul meu, eu mă simţeam aproape de moarte, cât timp m-am aflat internată şi am făcut examenele medicale, însă de la visul soţului meu şi după aceea am devenit alt om, cu totul alta. Am prins aşa un curaj, nici nu ştiu dacă am avut ceva, mă simt mai bine decât am fost înainte, foarte bine, foarte foarte bine. Toată lumea a rămas uimită de mine. Bucuria pe care o simt acum şi nădejdea le simţeam şi atunci când m-am dus la operaţie. Am intrat veselă şi zâmbitoare în sala de operaţie. Toate acestea au fost o putere a Sfântului, a Sfântului Partenie.”

Într-adevăr, Sfântul Partenie din Lampsakos stătea viu alături de această familie şi o ajuta în lupta ei împotriva cancerului, o ajuta dându-i curaj, bucurie şi optimism, într-un mod tainic, într-un mod în care numai un creştin credincios poate să simtă şi să înţeleagă. Cancer şi bucurie în aceeaşi casă pare un paradox, pare absurd pentru mulţi. Şi totuşi…

Chiar în ziua următoare au luat-o pe doamna Vasiliki de la spital şi s-au dus toţi din familie la Bisericuţa Sfântului Partenie de la Fundaţia Lyrios. S-au rugat fierbinte la Sfânt, au aprins o lumânare şi candela lui şi au rămas acolo cu el timp îndelungat. Apoi au coborât. Stareţa le-a dăruit o cărticică cu viaţa Sfântului şi cu rugăciunile lui. De atunci doamna Vasiliki a început să o citească în fiecare zi şi să-l cheme într-ajutor pe Sfântul Partenie.

Luni s-a întors iar la spital pentru operaţie şi continua bucuroasă să se roage la Sfânt, iar miercuri, 29 iulie, a intrat singură, fără niciunul dintre membrii familiei, în sala de operaţie, întrucât programarea operaţiei s- făcut cu o zi mai înainte. Doamna Vasiliki mărturiseşte: „Şi aici Sfântul şi-a arătat îndurarea, pentru că dacă soţul meu ar fi fost aici, ar fi plâns, iar eu mi-aş fi pierdul calmul”. Pentru doctori toate au mers neaşteptat de bine. Cu toate acestea au recomandat un număr mare de raze, care însă nu s-au putut face, pentru că mâna doamnei Vasiliki a rămas nemişcată după operaţie şi o durea îngrozitor. A ieşit din spital având intenţia să înceapă tratamentul când va putea să-şi mişte mâna.

La 22 august toată familia a urcat la Bisericuţa Sfântului Partenie pentru slujba pe care i-a promis-o. După slujbă, doamna Vasiliki a urcat în microbuzul Fundaţiei, ca să plece. Părintele Emmanuil Makris, care a făcut slujba, a venit ultimul, după cum a mărturisit el însuşi doamnei Maria Meletiou-Makri (autoarea cărţii despre Sfântul Partenie). Despre minunea care s-a petrecut imediat după slujbă mărturiseşte doamna Vasiliki:

„Cum am urcat în microbuz şi m-am aşezat, am simţit o mare durere la umăr, o durere groaznică, ca şi cum m-ar fi lovit cu ciocanul şi cam în zece minute mâna pe care nu o ridicam deloc în sus, că mă durea îngrozitor, s-a făcut cu totul bine. Mi-a trecut durerea, pentru că tare mă mai durea, a trecut cu totul durerea şi am plecat. Am coborât de la Fundaţie şi atunci le-am spus tuturor. Iar după minunea care s-a petrecut, am făcut investigaţie la trei luni de la operaţie şi au ieşit foarte bune analizele, cu toate că biopsia ieşise rea, nu era bună deloc.”

De atunci lucrurile au luat o altă întorsătură, spre mai bine. Doamna Vasiliki a început razele după sfatul medicilor, dar a făcut mult mai puţine decât cele planificate, pentru că pentru medici totul se îmbunătăţise repede şi în mod neaşteptat, aşa că au oprit tratamentul. Când a trecut timpul cuvenit a repetat toate analizele, dar nu mai avea nimic. Intervenţia Sfântului Partenie a fost evidentă şi familia, cutremurată, a început să vorbească despre Sfânt, să-i înştiinţeze pe toţi de minunea săvârşită de el şi să-l laude. Cu adevărat, „minunat este Dumnezeu întru Sfinţii Lui!”.

Iar Sfântul Partenie nu a încetat să ajute această familie, ca un prieten, ca un frate. De fiecare dată când îndoiala pătrunde în gândurile lor, Sfântul vine să o şteargă. Sfântul Partenie s-a arătat de alte 2-3 ori membrilor familiei, mereu în acelaşi timp, în aceeaşi seară, la doi dintre ei şi i-a asigurat: „Nu vă temeţi, Vasiliki se va reface sănătoasă cu totul.

Toate acestea par de necrezut şi totuşi sunt adevărate. Sfinţii noştri sunt vii şi harul tămăduitor lucrează în Biserica Ortodoxă. Domnul nostru, prin Sfinţii Lui, continuă să ne dea învăţăminte şi să înfăptuiască minuni, ca pe vremea când trăia cu noi pe pământ.

–––––––––––––-

* Fundaţia de copii Lyrios din Mati Attikis, Grecia, este o fundaţie care întreţine copii cu nevoi sociale: orfani, copii săraci şi cu părinţi divorţaţi. Aici copii sunt hrăniţi gratuit şi educaţi de maicile obştii Sfintei Mănăstiri a Sfintei Treimi, de care aparţine această fundaţie. Această fundaţie are o bisericuţă închinată Sfântului Partenie din Lampsakos, care a fost construită de domnul Stefanos Stefanou din Pireu, în semn de recunoştinţă faţă de Sfânt, pentru că i-a salvat viaţa şi l-a vindecat de cancer (puteţi afla mai multe amănunte despre acest caz cutremurător din pagina Sfântul Partenie vindecă cancerul la plămâni şi cancerul în metastază la intestin).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s